Potpisivanje ugovora sa 22 korisnika u projektu podrške HELP-a u poljoprivrednoj proizvodnji

POTPISIVANJE UGOVORA SA 22 KORISNIKA U PROJEKTU PODRŠKE

HELP – A U POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI

 

 

U Sali za sastanke Općinskog vijeća Konjic, u četvrtak, 10.12.2015. godine izvršeno je potpisivanje ugovora sa 22 odabrana korisnika sa područja općine Konjic u jednogodišnjem Projektu.

HELP je 01.04.2015 godine pristupio implementaciji projekta “Stvaranje uslova za zapošljavanje kroz ciljanu podršku u poljoprivrednoj proizvodnji”, kojim je bila predviđena dodjela materijalnih donacija za korisnike na području općine Konjic. Projekat je finansirala Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt o stabilnosti za Jugoistočnu Evropu kao glavni donator, a Općina Konjic sufinansirala je projekat u iznosu od 35 %.

Izabrani korisnici su nezaposlene osobe iz socijalno – ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti. Odobrena pomoć biće distribuirana isključivo u vidu materijalno – tehničkih sredstava potrebnih za djelatnost bez gotovinskih isplata. Prosječan iznos individualne donacije određene protuvrijednosti je 1.500,00 eura. Svaki korisnik biće u obavezi da sufinansira 15 % od ukupnog iznosa donacije.


 slika1slika2 slika3slika4    

 slika5slika6slika7slika8

 

 

 

Aktuelno

  • 1
  • 2