Obavijest klijentima, potencijalnim korisnicima federalnih novčanih podsticaja

Obavijest klijentima, potencijalnim korisnicima federalnih novčanih podsticaja

 

Upoznajemo klijente s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, potencijalne korisnike federalnih novčanih podsticaja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima – Poticaj za poljoprivredu“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Programom su, između ostalog, utvrđeni rokovi dostavljanja zahtjeva za proizvodnje završene prije objave Programa za 2016. godinu, te rokovi za proizvodnje završene nakon objave Programa, a prije objave novog Pravilnika.

Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima – Poticaj za poljoprivredu“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavljena je u Službenim novinama Federacije BiH, broj: 23/16 od 25.03.2016. god., a može se preuzeti i na web stranici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (www.fmpvs.gov.ba), kao i web stranicama Vlade HNK (www.vlada-hnz-k.ba) i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK (www.mpsv-hnz-k.ba).

 

Detalje možete preuzeti u dokumentu u prilogu.

Aktuelno

  • 1
  • 2