petak, 17 Mart 2017 14:08

Priopćenje za medije: Luda zabava u Linogradu u okrilju konjičke ćuprije

Poštovane/i,

 

Predstavljanjem brojnih sekcija JU ”Druge osnovne škole”, izvođenjem kultne dječje pjesme ”Kad si sretan i kad želiš s drugim djelit sreću tu”, navijačkom himnom Bosne i Hercegovine, te igrokazima i flashmob tačkom buđenja Lino medvjedića i proljeća u Konjicu, otvoren je peti Lino višebojac treće bosanskohercegovačke sezone. Njihov uvodni kulturno-umjetnički program, u kojem je učestvovala cijela škola - svi učenici i nastavnici, stalni žiri Lino višebojac tima ocijenio je najbojim u ovoj sezoni. Najjači utisak ostavila je scenografija Linograda koju je činila konjička ćuprija i poznati gradski objekti.

 

 

Pobjednici Lino višebojca Druge osnovne škole iz Konjica su, u konkurenciji dječaka, Bilal Kozić iz sedmog razreda a u konkurenciji djevojčica, Ajla Mehić iz devetog razreda. Prvi put u 13 godina dugoj istoriji Lino višebojca uživo su oslikavani transparenti sa motivima Lino medvjedića. Njih su tijekom održavanja takmičenja radile učenice Lamija Murtić iz 81 i Suana Landžo iz 73 razreda. Najbolji navijači bili su svi učenici JU ”Druge osnovne škole” a najbolje maske imali su učenici petih razreda.

  

 

Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već treću godinu se održava i u osnovnim školama širom Bosne i Hercegovine. Ova sezona započela je u Tomislavgradu, a nakon Odžaka, Tuzle, Posušja i Konjica, Lino nastavlja turneju posjetama školama u Cazinu, Grudama, Buni, Kaknju i Prijedoru.