ponedjeljak, 28 April 2014 13:12

Literarni i likovni konkurs za Dan općine Konjic 2014.

Tema literarnog konkursa i za osnovce i srednjoškolce glasi: “Zavičajna razglednica od riječi“, dok će i osnovci i srednjoškolci - likovnjaci svoje kreacije raditi po motivu: „Zavičajni prizori“.

Organizacioni odbor obilježavanja Dana općine Konjic raspisao je po dvanaesti put zaredom literarni i likovni konkurs za dvije kategorije: za učenike osnovnih škola i za srednjoškolce sa područja općine Konjic.

Tema literarnog konkursa i za osnovce i srednjoškolce glasi: "Zavičajna razglednica od riječi", dok će i osnovci i srednjoškolci - likovnjaci svoje kreacije raditi po motivu: „Zavičajni prizori".

Prema propozicijama, literarne radove pisati isključivo u proznoj formi do najviše 3 stranice, dok likovni radovi mogu biti urađeni u raznim tehnikama i formatima, uz uslov da mentori osiguraju samostalnost učenika u izradi radova.

Za najkreativnije učenike osigurane su nagrade u knjigama i 12 novčanih nagrada u ukupnom iznosu od 880 KM, koje će biti dodijeljene početkom juna 2014.godine na javnom proglašenju rezultata konkursa.

Literarne i likovne radove učenici će dostaviti upravi škole koju pohađaju do 19. maja (ponedjeljak) 2014.godine, a škole će potom radove dostaviti u Općinu Konjic (kancelarija 29) zaključno sa navedenim datumom.