Logo
Printaj ovu stranu

Anketa za mapiranje dijaspore iz Konjica

Anketa za mapiranje dijaspore iz Konjica

Nevladina organizacija Naša perspektiva, u saradnji sa Općinom Konjic i Agencijom “PRVI KORAK” d.o.o. Konjic, provodi niz aktivnosti sa ciljem involviranja dijaspore u razvoj općine Konjic.

U proteklom periodu pripremljena je Strategija saradnje sa dijasporom općine Konjic, nakon što je Općina Konjic iskazala zainteresiranost za uspostavljanjem i unaprijeđenjem komunikacije i saradnje sa osobama koji vode porijeklom iz Konjica, a koji svoje trenutno prebivalište imaju van Bosne i Hercegovine.

Aktivnost je podržana kroz projekat ”Moja budućnost”, koji implementira nezavisna razvojna organizacija HELVETAS iz Švicarske.

Trenutno se provodi aktivnost mapiranja dijaspore porijeklom sa područja općine Konjic sa ciljem kreiranja kvalitetne baze podataka o svim ljudima nastanjenim širom svijeta, koja će biti osnova za uspostavljanje bolje saradnje i uključivanje istih u razvoj općine Konjic.

Anketa je kreirana u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka Bosne i Hercegovine.



Anketa na linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdNZW9nmvur_mKoQOe-ou-SqPRKoOuJdXnMNdrTb0FUUfFHgA/viewform

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba