Logo
Printaj ovu stranu

ČESTITKA U POVODU DANA DRŽAVNOSTI

ČESTITKA U POVODU DANA DRŽAVNOSTI

Poštovani sugrađani,

 Povodu obilježavanja jednog od najvažnijih historijskih datuma naše države, u ime svojih saradnika i u svoje lično ime čestitamo vam 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

 Na prvom zasjedanju  ZAVNOBIH-a 25.11.1943.godine, obnovljena je državnost Bosne i Hercegovine, osigurana puna ravnopravnost svih njenih naroda i građana.

 Taj historijski datum koji je utkan u viševjekovnu tradiciju Bosne i Hercegovine temelj je tolerancije i zajedničkog života i obaveza za bezuslovnim očuvanjem suvereniteta zemlje i multikulturalnosti društva.

 U budućnosti ćemo zajedno pokazati da mi to možemo i da su tolerancija i zajednčki život jedini ispravan put za sve nas na ovim prostorima, na kojima je raznolikost oduvijek predstavljala vrijednost,a ne nedostatak.

 To je jedini način i ispravan put da svoju državu, jedinu koju imamo, možemo sačuvati, izgrađivati, činiti je boljom za nas, našu djecu,i potomke.

 Ovaj historijski datum, obavezuje sve nas, da damo svoj puni doprinos u daljoj izgradnji Općine Konjic i jačanju naše države Bosne i Hercegovine.

 U to ime još jednom svim Bosancima i Hercegovcima, želimo sretan 25.novembar- Dan državnosti.

 

PREDSJEDNIK OV                                                                                             NAČELNIK OPĆINE

                                                                                                             

 Ibro Halilović, s.r.                                                                                              Emir Bubalo, s.r.

                                                                                                              

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba