Logo
Printaj ovu stranu

Vijeće mladih Općine Konjic danas se sastalo sa načelnikom Općine Konjic

Vijeće mladih Općine Konjic danas se sastalo sa načelnikom Općine Konjic

Danas je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić u svom kabinetu primio predstavnike Vijeća mladih Općine Konjic predsjednicu Adisu Salčin  i članove Ilhanu Špago i Dženana Faladžića.

Predstavnici Vijeća mladih  čiji je rad revitaliziran krajem 2018 g. i koje slovi za jedno od  najaktivnijih  u Federaciji BiH, upoznali su načelnika Ćatića sa aktivnostima i projektima koje su proveli u proteklom periodu, te  edukacijama i planskim aktivnostima u tekućoj godini, koje se odnose na pripremu Strategije za mlade.

Načelnik Ćatić, zaželio je mladim Konjičanima koji svoje slobodno vrijeme koriste za rad za opće dobro  mladih, ali i svih građana, uspješan rad, te je naglasio kako će Općina Konjic podržati sve dobre ideje mladih, koji žele da svojim djelovanjem  unaprijede život u lokalnoj zajednici.

-Izrada Strategije za mlade  je bitna  kako bi se  definisala sva bitna pitanja i programi podrške za mlade, za  što je Općina Konjic  planirala sredstva u Budžetu  za 2021.g. – kazao je načelnik Ćatić, naglašavajući kako je riječ o aktivnostima kojima se nastoje stvoriti uslovi za što kvalitetniji život mladih ljudi u Konjicu.

Copyright Općina Konjic Maršala Tita br. 62 88400 Konjic Tel.: +387 36 712 200 centrala Fax: +387 36 729 813 email: grad.konjic@konjic.ba web: www.konjic.ba