Vijesti iz Konjica

Obilježeni Dan nezavisnosti i Dan oslobođenja Konjica od fašizma

Općina Konjic na svečan način  obilježila 1 .mart Dan nezavisnosti BiH i 3.mart Dan oslobođenja Konjica od fašizma

U skladu sa poštivanjem epidemiloških mjera, a sve sa ciljem zaštite građana od obolijevanja od koronavirisa  danas je  Općina Konjic obilaskom šehidskih mezarja, polaganjem cvijeća na spomen obilježja i odavanjem počasti poginulim u ratu 92-95 i 41-45 .g. obilježila 1.mart Dan nezavisnosti BiH i 3.mart Dan oslobođenja Konjica od fašizma. Tim povodom upriličen je i specijalni program Radio Konjica.

-Čestitam svim građanima ove značajne dane  iz naše historije. Nikada ne smijemo zaboraviti one koji su  u slobodu Konjica i BiH utkali svoje živote i zato njegujući uspomene na njih i njihove žrtve, danas moramo biti maksimalno odgovorni , te se pridržavati epidemiloških mjera i tako zaštititi sebe i druge - kazao je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, naglašavajući kako upravo iz tog razloga ove godine nisu upriličeni  Svečana akademija i prigodni  programi po školama kako se to obično čini.  

 

Ambasadorica Republike Francuske Christine Toudic posjetila Konjic

Danas je ambasadorica Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic, posjetila Općinu Konjic gdje se sastala sa načelnikom Osmanom Ćatićem i direktorom Privrednog društva  Igman Konjic Džahidom Muratbegovićem. Povodom za posjetu je razvijanje poslovne saradnje sa privrednim preduzećima u Konjicu , te inicijativa da se francuski jezik ponovo  uči u školama.

Održan sastanak Kolegija načelnika i predsjednika mjesnih zajednica Općine Konjic o Nacrtu Budžeta za 2021.g.

Predsjednici  16 mjesnih zajednica i načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, sa saradnicima  danas su u cilju provođenja kvalitetnih priprema za Nacrt  Budžeta Općine Konjic za 2021.g.  održali drugi  sastanak Kolegija načelnika i predsjednika mjesnih zajednica i ovom prilikom  razmatrali  potrebe mjesnih zajednica  i realne mogućnosti za realizaciju nephodnih infrastrukturnih projekata na području Općine Konjic.

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi