Vijesti iz Konjica

Prijem viceprvaka svijeta Adnana Alagića u Općini Konjic

Konjičanin Adnan Alagić, nosilac dvije titule viceprvaka svijeta u dvije kategorije, sa takmičenja u bodybildingu i fitnesu, koje je održano 19.09.2020.godine u Slovenskom gradu Brežice, danas je radost postignutog svjetskog uspjeha podijelio na prijemu u općini Konjic, upriličenom u njegov čast.

Alagić je, inače, i aktualni europski prvak u prirodnom bodybiildingu.

OPĆINA KONJIC POTPISALA UGOVORE SA NVO O REALIZACIJI PROJEKTNIH IDEJA KOJE SE SUFINANSIRAJU IZ BUDŽETA OPĆINE KONJIC ZA 2020 GODINU.

Dana 17.09.2020 godine u Sali općinskog vijeća upriličeno je potpisivanje Ugovora o međusobnim pravima i obavezama između općine Konjic i nevladinih organizacija koje su prošle sa  projektnim idejama na Javnom pozivu Općine Konjic upućenom NVO za prijedlog projekata koji će se sufinansirati iz budžeta Općine Konjic za 2020 godinu po LOD metodologiji. Danas je potpisano 40 Ugovora za realizaciju projektnih ideja iz oblasti sporta, kulturno umjetničkog stvaralaštva, mladi, zaštita okoliša i turizma.

Javni poziv za odabir korisnika sredstava Ministarstva privrede

Ministarstvo privrede je objavilo Javni poziv za odabir korisnika sredstava Ministarstva privrede sa pozicije „Subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima'' utvrđene Izmjenama i dopunama Budžeta HNK za 2020. godinu sa kriterijima raspodjele.

Javni poziv objavljen je u „Službenim novinama HNK“, broj: 5/20 od 14.9. 2020. godine, a rok za prijavu je 30 (trideset) dana računajući od dana objave, zaključno do 14.10.2020. godine.

Tekst i potrebna dokumenta Javnog poziva možete preuzeti na stranici Ministarstva privrede: http://www.privredahnk.gov.ba/14-09-20.html

Dodjela informatičke opreme Srednjoj školi Konjic

Općina Konjic i Agencija za ekonomski razvoj “PRVI KORAK” d.o.o. su sa ciljem unaprijeđenja konkurentnosti privrede i sveukupnog poslovnog okruženja u našoj zajednici, inicirale javno-privatni dijalog putem osnivanja Lokalnog vijeća za konkurentnost (LVK) i Udruženja privrednika kako bi se kroz zajedničko djelovanje svih bitnih aktera na tržištu rada doprinijelo poboljšanju kvaliteta radne snage kroz razne vidove dokvalifikacija, prekvalifikacija, gdje se primjenom mjera aktivne politike zapošljavanja u proteklom periodu djelimično odgovorilo na problematiku nedostatka kvalifikovane radne snage i uticalo na smanjenje nezaposlenosti na području općine Konjic.

Kao rezultat ranijih istraživanja neusklađenosti ponude i potražnje za radnom snagom i samim tim animiranja privrednika sa područja naše općine da se aktivno uključe u rješavanje ove problematike, kompanija TN BOSNIA d.o.o. iz Konjica je prepoznala važnost unaprijeđenja kvaliteta obrazovanja kao sistemskog pristupa koji osigurava bolju ponudu radne snage na tržištu rada sa znanjima i vještinama potrebnim realnom sektoru. Doniranjem potrebne informatičke opreme Srednjoj školi Konjic direktno doprinose unaprijeđenju kvaliteta obrazovanja, i  aktivnim učešćem u jačanju kapaciteta lokalne zajednice kroz podršku školstvu predstavljaju najsvjetliji primjer društveno-odgovorne kompanije. Nadamo se da će ovaj primjer uticati i na druge aktere na tržištu rada i obrazovanja da jedino zajedničkim djelovanjem možemo doprinijeti stvaranju boljeg sistema obrazovanja i isti približiti potrebama realnog sektora.

Finalna rang lista korisnika grant sredstava u okviru projekta ”Međuopćinskom saradnjom do bolje i inkluzivnije prakse podrške start-upima”

Povodom Javnog poziva za učešće na obukama „Pokreni svoj posao“ s ciljem ostvarivanja grant i mentorske podrške u okviru projekta „Međuopćinskom saradnjom do bolje i inkluzivnije prakse podrške biznisima, a na osnovu Pravilnika o kriterijima i načinu dodjele grant sredstava i Odluke o imenovanju Komisije, Općina Konjic i Agencija za ekonomski razvoj ”PRVI KORAK” d.o.o. Konjic objavljuju:

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi