Gimnastička takmičenja u povodu obilježavanja Dana grada Konjica

Gimnastička takmičenja u povodu obilježavanja Dana grada Konjica

U organizaciji Gimnastičkog kluba ”Zvjezdice” u Sportskoj dvorani Konjic u nedjelju 26.06.2022.g. održano je klupsko takmičenje “2. Zvjezdica kup “ i "Kup prijateljstva Konjic 2022."

Na klupskom takmičenju "2 Zvjezdice kup" nastupila je 51 takmičarka iz Konjica, uzrasta od 5 do 14 godina, koje su se takmičile u kategorijama mlađe kadetkinje-do 7 god, kadetkinje-8 i 9 god, mlađe juniorke-10 do 13 god i juniorke 14 i 15 god.

Na takmičenju "Kup prijateljstva Konjic 2022." nastupilo je 65 takmičarki iz 4 gimnastička kluba "Zvjezdice" Konjic, "Bosna" Sarajevo, "Winner" Zenica i "Make a Move" Mostar.

Takmičenje “Kup prijateljstva Konjic 2022.” bilo je prilika da se mlade bh.gimnastičarke takmiče, posjete Konjic i upoznaju se sa gimnastičarkama iz Konjica, koje vrijedno treniraju uz asistenciju trenera Adnana Džumhura, oživljavajući tako gimnastiku u ovom gradu nakon 45 godina i nižući uspjehe na takmičenjima na kojima nastupaju.

Takmičenja organizovana u čast obilježavanja 640.godišnjice prvog pomena Konjica u pisanim dokumentima okupio je kako Konjičane tako i goste iz drugih bh.gradova, koji su bodrili takmičarke prilikom prezentacije njihovih sportskih vještina. Takmičenja su održana pod pokroviteljstvom Grada Konjica.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi