Predstavnici JP Ceste Federacije BiH danas u radnoj posjeti Gradu Konjicu

Predstavnici JP Ceste Federacije BiH danas u radnoj posjeti Gradu Konjicu

Danas su predstavnici JP Ceste Federacije BiH, Bekir Isaković, izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove i Smail Ćorić, rukovodilac Ureda Mostar posjetili Grad Konjic gdje su održali radni sastanak za gradonačelnikom Osmanom Ćatićem.

Tokom sastanka razgovarano je o značajnim aktivnostima koje će u narednom periodu JP Ceste Federacije BiH provoditi na području Konjica s ciljem poboljšanja cestovne infrastrukture koja će omogućiti rasterećenije i sigurnije saobraćanje.

- Tu smo kako bismo predstavili planirane aktivnosti i definisali potrebna rješenja za njihovu realizaciju. Riječ je o tri značajna projekta za Grad Konjic. Prvi projekat je izgradnja raskrsnice za Orahovicu, odnosno izgradnja treće trake radi sigurnijeg skretanja za naselje Orahovica. U završnici smo projektovanja i planiramo uskoro uvesti izvođača u posao. Drugi projekat je izgradnja pothodnika Čelebići, koji je planiran da se gradi ispod magistralnog puta M-17 pored Osnovne škole Čelebići, za što je JP Ceste Federacije BiH uradilo glavni projekat. U sljedećoj fazi trebalo bi da uslijedi priprema građevinske i urbanističke dozvole, kako bi se nakon toga pristupilo izvođenju radova - kazao je Bekir Isaković, izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove JP Ceste Federacije BiH.

- Tokom današnjeg sastanka prezentirana su i idejna rješenja raskrsnice u centru Konjica na magistalnom putu M-17,  gdje je umjesto postojećih semafora predviđeno da se uradi kružni tok, koji bi omogućio bolji saobraćaj u raskrsnici i smanjio gužve i čekanje – kazao je Isaković, naglašavajući kako bi izgradnjom kružnog toka osim rasterećenja raskrsnice, sigurnijeg saobraćanja, urbani  dio grada dobio i ljepši izgled. Po pitanju ovog projekta  prezentirane su tri varijante i kada se one razmotre i usvoji najpovoljnija, pristupit će se relizaciji izrade glavnog projekta – informisao je  izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove JP Ceste Federacije BiH Bekir Isaković.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi