“Zimski grad Konjic” uljepšan zvucima gitare i violine u izvođenju učenika Osnovne muzičke škole “Rezonanca”

“Zimski grad Konjic” uljepšan zvucima gitare i violine u izvođenju učenika Osnovne muzičke škole “Rezonanca”

U utorak uvečer su učenici Osnovne muzičke škole “Rezonanca” svojim pojedinačnim i u grupnim nastupima, izvodeći muzičke numere uz gitaru i violinu, uljepšali održavanje manifestacije “Zimski grad Konjic”, koja se uz pokroviteljstvo Grada Konjica održava u organizaciji Ustanove Narodni univerzitet, Ustanove Sportska dvorana i Vijeća mladih Grada Konjica.

- Sretni smo što našim koncertom dajemo svoj pečat ovoj prekrasnoj večeri i manifestaciji, čiji je cilj učiniti nas vedrim, nasmijanim i zadovoljnim, a gostima Konjica pokazati kakve vrijednosti imamo. Hvala publici koja je pratila koncert i počastila naše učenike brojnim aplauzima - kazala je Biljana Handžo, direktorica Osnovne muzičke škole Rezonanca. 

Koncert “Violine i gitare” privukao je pažnju Konjičana svih generacija, koji su osim u izvedbama mladih violinista i gitarista uživali u gastro ponudi “Zimskog grada Konjic”.

U programu “Zimskog grada Konjic” posjetioci u srijedu u večernim satima mogu uživati uz nastupe mališana iz Dječijeg vrtića Zulejha Begeta Konjic, te recitacije, pjesme i priče, koje pripremaju učenici osnovnih škola.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi