Mališani iz vrtića i osnovci u okviru “Zimskog grada Konjic” priredili zabavu za najmlađe

Mališani iz vrtića i osnovci u okviru “Zimskog grada Konjic” priredili zabavu za najmlađe

Zabavom i programom pod nazivom “Djeda Mraze ne skreći sa staze”, koji je obilovao pjesmama i igrokazima, dječaci i djevojčice Dječijeg vrtića “Zulejha Begeta” Konjic na svoj su način obogatili manifestaciju “Zimski grad Konjic”, koja se pod pokroviteljstvom Grada Konjica, a u organizaciji Ustanove Narodni univerzitet, Ustanove Sportska dvorana i Vijeća mladih Grada Konjica, ovih dana održava u Konjicu.

Osim mališana iz vrtića, svoje kreativne tačke kroz program “Recitacija, pjesma, priča” izveli su učenici iz 6 osnovnih škola, koje su zajednički priredile zabavu za građane Konjica.

- Najmlađi se uvijek raduju zimi, zimskim čarolijama i druženju organizovanom u povodu zimskih praznika. Svoju vedrinu i radost, uz tačke kojima pokazuju usvojeno znanje darovali su večeras svim posjetiocima “Zimskog grada Konjic”, koji su ukoliko je suditi po aplauzima i samoj atmosferi istinski uživali - kazala je direktorica Dječijeg vrtića “Zulejha Begeta” Lejla Čolaković.

U ime svih osnovnih škola, osnovci koji su priredili bogat program poželjeli su građanima Konjica i gostima sretne novogodišnje praznike, dok su roditelji pozdravili aktivnosti koje se u Konjicu organizuju s ciljem pružanja kvalitetnih zabavnih sadržaja za najmlađe.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi