“Karnevalom dječijih osmijeha” u sklopu manifestacije “Zimski grad Konjic” danas obilježen Dan dječije radosti

“Karnevalom dječijih osmijeha” u sklopu manifestacije “Zimski grad Konjic” danas obilježen Dan dječije radosti
Grad Konjic danas je na naljepši način ispratio 2022.godinu “Karnevalom dječijih osmijeha” koji je okupio 130 dječaka i djevojčica, koji su imali priliku uživati u zabavi, plesu, pjesmama, defileu kroz grad, takmičenju za najbolju i najmaštovitiju masku, pozorišnoj predstavi, radionicama, druženju sa maskotama, te novogodišnjim paketićima.
“Karneval dječijih osmijeha” koji je održan u organizaciji Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije” dio je manifestacije “Zimski grad Konjic” koju uz pokroviteljstvo Grada Konjica organizuju Ustanova Narodni univerzitet, Ustanova Sportska dvorana i Vijeće mladih Grada Konjica.
Elvira Ćosić koordinatorica Karnevala izrazila je zadovoljstvo zbog velikog odziva djece, podrške roditelja i građana Konjica, te zbog uloženog truda prilikom izrade kostima, maski, dekoracije.
– Zaista ovo je jedan poseban dan za sve nas, naročito za konjičke mališane. Hvala Gradu Konjicu što je naš Karneval, koji se održava deveti put uvrstio u naljepšu zimsku bajku koju živimo ovih dana “Zimski grad Konjic”. Ovo je jedna lijep uvod u Novu 2023.godinu. Atmosfera u gradu je fantastična, svi koje smo sreli bili su nasmijani i pozdravljali učesnike Karnevala, dok smo u pratnji maskota sa likovima iz crtića, defilovali ulicama. Zato sa jednim velikim osmijehom, sretni i zadovoljni, želimo sretnu i uspješnu Novu 2023.godinu svima”- kazala je Ćosić.
Najbolje maske ovogodišnjeg “Karnevala dječijih osmijeha” koje su nagrađene medaljama i poklonima, imali su Nur Tabaković, Amani Omeragić i Danis Nikšić.
nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi