Osmijesima, plesom i zabavom najmlađih Konjičana danas počela manifestacija “Dani grada Konjica” - FutureA Kids Festival obradovao sve konjičke mališane

Osmijesima, plesom i zabavom najmlađih Konjičana danas počela manifestacija “Dani grada Konjica” - FutureA Kids Festival obradovao sve konjičke mališane

U povodu obilježavanja 16.juna Dana grada, Grad Konjic upriličio je bogat jednomjesečni program, koji je počeo danas velikom zabavom za djecu u centru grada uz obalu rijeke Neretve,  FutureA Kids festivalom u organizaciji holandske fondacije ''Out of area''.

 - Posebno mi je zadovoljstvo danas pozdraviti mlade koji su stigli iz Holandije, 150 volontera koji su stigli u Bosnu i Hercegovinu kako bi zabavili i uveselili naše najmlađe sugrađane. Drago mi je da smo se okupili u ovolikom broju i da možemo zajednički poslati jednu lijepu poruku iz Konjica. Iako smo iz različitih zemalja i krase nas različite kulture, zajedničkim aktivnostima i sinergijom možemo činiti svijet ljepšim mjestom življenja. Nadam se da su svi uživali u ovom danu i da će tako biti i u svim narednim, koji će biti ispunjeni sadržajima priređenim u čast obilježavanja 641. godišnjice od prvog pomena Konjica u pisanim dokumentima – kazala je Biljana Handžo, stručna saradnica za kulturu Grada Konjica.

Tokom FutureA Kids Festivala priređene su brojne kreativne radionice za sve uzraste djece, nastupi, druženje sa klovnovima, teatarske aktivnosti, ples, sportske igre, gastro kutak i sl.  Koliko im se dopao ovaj uvod u “Dane grada Konjica” najbolje svjedoče njihovi široki osmjesi i graja, koja je bila prisutna tokom cijelog programa. Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić pridružio se najmlađim Konjičanima u igri i zabavi.

- Ovo je super način da se svi zabavimo, steknemo nove drugare, družimo se i ispratimo još jednu školsku godinu. Hvala Fondaciji „Out of area“i Gradu Konjicu za ovaj prekrasan dan namjenjen nama. Baš smo uživali i stekli smo neke nove vještine - kazale su Berina i Ajša, mlade Konjičanke koje su učestvovale u različitim radionicama.

- Djeca su zadovoljna i sretna, a njihovo zadovoljstvo i nas odrasle čini sretnim – kazala je Mirzeta Teletović, učiteljica iz Osnovne škole Čelebići, koja je sa učenicima bila dio današnjeg događaja, naglašavajući ovom prilikom značaj druženja i aktivnosti za djecu poput današnjih.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi