Programom “Gradu s ljubavlju” najmlađi Konjičanima čestitali Dan grada Konjica

Programom “Gradu s ljubavlju” najmlađi Konjičanima čestitali Dan grada Konjica

Danas su u čast 16. juna Dana grada Konjica konjički vrtići “Zulejha Begeta” i “Happy Kids” uz pokroviteljstvo Grada Konjica, na malom trgu pored Gradske uprave Konjic, upriličili bogat program, tokom kojeg su mališani pjesmom, plesom, recitacijama i igrokazima na svoj način gradu i Konjičanima čestitali 641.godišnjicu prvog pomena Konjica u pisanim dokumentima.

“Naša djeca su naša budućnost, naša snaga i nada. Danas smo okupljeni ovdje kako bismo proslavili ljepotu, raznolikost i zajedništvo, koje karakterišu naš Konjic. Upravo u vrtiću počinje priča o životima najmlađih i njihovoj ulozi u gradskoj zajednici. Neka naša ljubav prema gradu bude neiscrpna, naša predanost zajednici neumorna, a svaki rođendan bude prilika za zahvalu za sve što imamo i poticaj za daljnji napredak. Čast nam je da možemo na ovaj način uljepšati Dane grada Konjica, u kojem naša djeca imaju priliku učiti i rasti - kazale su Lejla Čolaković i Dženana Mustafić, direktorice konjičkih vrtića “Zulejha Begeta” i Happy kids” Konjic, zahvaljujući se Gradu Konjicu za podršku.

Program “Gradu s ljubavlju” pratio je veliki broj roditelja i građana, koji su zajedno sa mališanima otpjevali pjesmu “Zagrli ovaj grad”.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi