Predstavnici Srpske pravoslavne crkve i Parohije konjičke sastali se sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem

Predstavnici Srpske pravoslavne crkve i Parohije konjičke sastali se sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem

Danas se sveštenik Duško Kojić, koji je zadužen za administratine poslove Parohije konjičke sa sveštenikom Aleksandrom Grčićem, sastao sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem, kako bi razmijenili potrebne informacije koje se odnose na tekuće potrebe Parohije konjičke i aktivnosti u kojima lokalna zajednica finansijski participira.

-Drago nam je da smo u jednoj ugodnoj, prijateljskoj atmosferi, kakva uvijek biva u Konjicu, razgovarali sa gradonačelnikom o tekućim potrebama koje imamo. Gradonačelnik i njegovi saradnici, kao i svi ljudi u gradu Konjicu su susretljivi prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, našim potrebama i zahtjevima prilikom obnove hramova ili bilo kojih drugih obaveza, koje imamo, na čemu se iskreno zahvaljujemo nastavljajući saradnju koju su uspostavili sveštenici prije nas - kazao je sveštenik Duško Kojić.

Gradonačelnik Ćatić predstavnike Srpske pravoslavne crkve upoznao je sa aktivnostima Gradske uprave Konjic, kada je riječ o podršci vjerskim zajednicama i izdvajanjima za obnovu objekata vjerskih zajednica, planovima za naredni period, te je ovom prilikom gostima zaželio uspjeh u radu i nastavak saradnje u duhu  mira, tolerancije i zajedništva. 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi