Koncertom Berina Buturovića završeni ovogodišnji Dani dijaspore “Konjic u srcu BiH” - posjetiocima stvorena lijepa uspomena na ljeto i rodni grad

Koncertom Berina Buturovića završeni ovogodišnji Dani dijaspore “Konjic u srcu BiH” -  posjetiocima stvorena lijepa uspomena na ljeto i rodni grad

U Konjicu je u petak uvečer u organizaciji ustanove Narodni univerzitet, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica održan koncert Berina Buturovića kojim su završeni ovogodišnji Dani dijaspore “Konjic u srcu BiH”. Ovaj sadržaj Konjičkog ljeta brojnim posjetiocima pružio je ugodne trenutke za opuštanje uz muziku u centru grada.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić na završnici manifestacije prigodnom porukom zahvalio se Konjičanima i gostima što su velikom broju prisustvovali priređenim sadržajima i podržali napore Gradske uprave Konjic da  svima uljepša svakodnevicu.

- Nadamo se da ste u proteklim danima uživali u Konjičkom ljetu i Danima dijaspore “Konjic u srcu BiH”. Trudili smo se da organizujemo različite sadržaje za sve generacije, koji će vam dane i večeri učiniti ugodnim i biti lijepa uspomena na ljeto i rodni grad - kazao je gradonačelnik Ćatić pozivajući sve da i narednog ljeta prate događaje koji se priređuju u okviru Dana dijaspore, kao i sve ostale sadržaje u Konjicu.

- Zadovoljstvo mi je bilo pjevati večeras, jer posebnu emociju imam u svom gradu. Drago mi je da je publika uživala uz moje autorske pjesme i obrade muzičkih hitova, što sam osjetio izvodeći ih - kazao je Berin Buturović, koji je svojim nastupom uljepšao večer posjetiocima koji su prateći dvosatni koncert pjevali, a neki i zaplesali na ulicama grada.

- Predivan je osjećaj večeras biti ovdje i to je moj glavni utisak. Hvala Gradu Konjicu na ovom što su nam priredili - kazala je Sanela Pirija koja je u društvu prijateljice pratila koncert.

- Izuzetna atmosfera ovih dana vlada u Konjicu, posebno večeras, iznenađen sam i sretan istovremeno- naglasio je Konjičanin Rešad Čajić, koji živi u Njemačkoj, a trenutno odmara u domovini.

- U Konjicu se uvijek nešto lijepo dešava. Ja sam do sada dolazila samo ljeti, a sada živim u Konjicu. Vratila sam se iz Njemačke u svoj grad i mogu uživati u njegovim ljepotama i sadržajima tokom cijele godine - kazala je Narcisa Ugljen.

 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi