Grad Konjic nastavio kontinuitet ulaganja u sportske terene - počela druga faza uređenja Gradskog stadiona

Grad Konjic nastavio kontinuitet ulaganja u sportske terene - počela druga faza uređenja Gradskog stadiona

Danas su gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Fudbalskog kluba Igman Konjic Đahid Muratbegović sa saradnicima obišli Gradski stadion, gdje je počela druga faza uređenja, koja podrazumijeva asfaltiranje partera, rekonstrukciju oborinske kanalizacije i uređenje fasade na objektu, nakon koje bi trebalo da uslijedi postavljanje reflektora, koji će omogućiti igranje utakmica i treninge u noćnim satima.

- Gradska uprava Konjic zajedno sa Fudbalskim klubom Igman i drugim sportskim kolektivima na području Konjica trudila se da u proteklom periodu u kontinuitetu ulaže u sportske terene i mislim da smo dobrim dijelom u tome uspjeli u skladu sa mogućnostima kojima raspolažemo u budžetu. Bili smo prisutni na svim sportskim terenima, a posebna pažnja  je posvećena Gradskom stadionu Konjic, zato što je to  nazahtjevniji projekat sa svih aspekata. Imali smo i imamo kvalitetan teren za igru, ali sve ostalo je zahtjevalo mnogo posla. Pored pomoćnog stadiona koji je urađen krenulo se u izvođenje radova na infrastrukturi, kako bi se stvorili uslovi za takmičenje  u skladu sa pravilnikom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, gdje se trenutno izvode pripremni radovi za asfaltiranje partera i uređenje fasade  - kazao je gradonačelnik Osman Ćatić, koji je čestitao svima koji su uključeni  u ove aktivnosti  i koji pomažu da se na kvalitetan način  ovaj izuzetno zahtjevan i značajan projekat za Konjic, Hercegovinu i Bosnu i Hercegovinu privodi kraju.

- Želja nam je da stvorimo takve uslove da utakmice u Konjicu može igrati i bh.nogometna reprezentacija. Izmjenama i dopunama Regulacionog plana Gradac  koje su u toku nastojimo kompletan dio grada oko Gradskog stadiona  pretvoriti u  jednu zanimljivu sportsku i edukativnu priču za djecu i mlade, kojih je na našu radost sve više na sportskim terenima. Grad Konjic biće podrška ovom, ali i svim drugim pozitivnim procesima - naglasio je  Ćatić.

Đahid Muratbegović, predsjednik Fudbalskog kluba Igman govoreći o vrijednosti navedenih aktivnosti iz sportskog ugla izrazio je zadovoljstvo što Gradski stadion iz faze u fazu postaje sve funkcionalniji, ljepši , ali i ugodniji za posjetioce i navijače.

- Drago mi je što je stadion osim za fudbalere poželjno mjesto i za rekreativce, atletičare i građane koji prošetaju sa svojim najmlađim članovima porodice. Onaj ko nije bio sa nama na početku infrastrukturnih radova ne zna šta smo i koliko puno smo napravili u ovom vremenu. Hvala Gradu Konjicu i gradonačelniku Osmanu Ćatiću i svima ostalima koji nam pomažu. Mislim da nam je svima obaveza da ovoj djeci, koja redovno dolaze da treniraju i igraju utakmice i koja će ovdje igrati i trenirati u budućnosti, obezbjedimo najbolje uslove za to - istaknuo je Muratbegović, najavljujući nove aktivnosti u tom pravcu.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi