Najmlađi Konjičani uživali u koncertu “Latif & Mravko Travko”, koji je organizovan u okviru manifestacije “Zimski grad”

Najmlađi Konjičani uživali u koncertu “Latif & Mravko Travko”, koji je organizovan  u okviru  manifestacije “Zimski grad”

Edukativno - zabavni program, koji su izveli  Latif Močević i Mravko Travko tokom koncerta, bio je razlog zbog kojeg su se konjički mališani i u četvrtak uvečer ponovo okupili na trgu pored Gradske uprave Konjic, gdje se održavaju programi u  okviru manifestacije “Zimski grad”. Nakon priređenih nastupa učenika osnovnih škola i vrtića u proteklim danima, svi oni imali su priliku uživati uz pjesme i ples zajedno sa izvođačima koji su pripremili nezaboravnu zabavu za najmlađe.Pjesme koje su plijenile pažnju najmlađih posvećene su zahvalnosti, ljubavi, pažnji.

Latif Močević zahvaljujući se publici, djeci i roditeljima, što redovno prate koncerte koji se priređuju, zahvalio se Gradu Konjicu i organizatorima na ukazanom povjerenju i redovnim pozivima na saradnju. - Lijepo je biti dio ovakvih manifestacija koje unose radost u srca svih nas, a naročito najmlađih, koji nam pjesmom i plesom pokažu da uživaju u svakoj pjesmi - kazao je Močević.

Za gastro kutak ove večeri bili su zaduženi vrijedni članovi Odreda izviđača “Neretva” Konjic i Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic.

Manifestacija “Zimski grad” koju organizuju Ustanova Narodni univerzitet, Ustanova Sportska dvorana i Vijeće mladih Grada Konjica, pod pokroviteljstvom Grada Konjica i Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK počela je 23.decembra i trajat će do 15.januara, do kada će sve generacije imati priliku uživati u koncertima, pozorišnim predstavama i zabavnim programa, a školarci u druženjima, izletima na planinu, u školi skijanja i rekreaciji kroz plivanje, što će im na kvalitetan način upotpuniti dane  zimskog raspusta.

 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi