Učenici Osnovne muzičke škole “Rezonanca” Konjičane i posjetioce manifestacije „Zimski grad“ počastili koncertom pod nazivom „La Musica Di Notte“

Učenici Osnovne muzičke škole “Rezonanca” Konjičane i posjetioce manifestacije „Zimski grad“ počastili koncertom pod nazivom „La Musica Di Notte“

Mladi Konjičani, koje ljubav prema muzici okuplja u Muzičkom centru “Rezonanca” i Osnovnoj muzičkoj školi s pravom javnosti, koja nosi isto ime, kroz solo muzičke izvedbe, grupne nastupe pop rok sekcije, malog hora, te nastupe odsjeka violine i gitare, posjetiocima „Zimskog grada“ u Konjicu u petak uvečer pružili su pravi muzički ugođaj nazvan „La Musica Di Notte“.

Program, koji je obilovao muzičkim numerama sa različitih meridijana, privukao je goste svih generacija, kojima su mladi izvođači, tokom ove zimske noći, svojom radošću i energijom, dočarali i darovali toplinu juga.

- Sretni smo što smo zatvorili prvi dio manifestacije "Zimski grad" i što smo na ovaj način imali priliku poželjeti svima sretnu Novu godinu. Jako se veselimo narednoj godini, kada ćemo obilježiti prvi jubilej Osnovne muzičke škole s pravom javnosti "Rezonanca". Raduje nas činjenica da smo kontinuirano se razvijajući, dostigli nivo da možemo, kao škola, održati cjelovečernji raznovrsni koncert, što smo ove godine učinili više puta različitim povodima. Želimo svima sreću i mir i da se samo na sretnim događajima srećemo, kao što je ovaj - kazala je Biljana Handžo direktorica OMŠ  "Rezonanca".

Atmosferu “Zimskog grada” upotpunili su i ove večeri bogatom gastro ponudom učenici Ugostiteljsko-turističke škole Konjic koji su se potrudili slasticama i toplim  napitcima ugoditi željama posjetilaca manifestacije.

Naredni sadržaj manifestacije „Zimski grad“, koja se u Konjicu  održava u organizaciji Ustanove Narodni univerzitet Konjic, Ustanove Sportska dvorana i Vijeća mladih Grada Konjica, pod pokroviteljstvom Grada Konjica i Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK, biće održan u srijedu 03.januara, kada drugi dio manifestacije otvaraju konjički muzičari Bend generacije sa solistima Anidom Šoljić, Samirom Alebićem i Hamzom Sokolovićem.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi