Bend generacije sa solistima Anidom Šoljić, Samirom Alebićem i Hamzom Sokolovićem oduševio Konjičane tokom još jedne muzičke večeri u sklopu manifestacije "Zimski grad" u Konjicu

Bend generacije sa solistima Anidom Šoljić, Samirom Alebićem i Hamzom Sokolovićem oduševio Konjičane tokom još jedne muzičke večeri u sklopu manifestacije "Zimski grad" u Konjicu

Prepoznatljive melodije iz repertoara pop, rok, sevdah i starogradske muzike privukle su veliki broj posjetilaca na druženje sa Bendom generacije i mladim konjičkim solistima.

- Nastojali smo kroz nastupe različitih generacija konjičkih muzičara i solista pružiti svima ugođaj, koji će dugo pamtiti kao drago druženje uz muziku, koja je obilježila njihovu mladost. Potrudili smo se da repertoar bude zanimljiv svim generacijama i drago nam je da je to publika prihvatila onako kako smo to i očekivali, da su pjevali sa izvođačima, koje su nagradili aplauzima. Zahvalni smo što zimske večeri možemo upotpuniti na ovaj način - kazao je Benjamin Mušinović,  direktor Ustanove Narodni univerzitet, koja je nosilac ovog sadržaja manifestacije "Zimski grad".

Ovom prilikom nastupili su Elmin Sultanić, Alija Korić, Samir Alebić, Anida Šoljić i Hamza Sokolović, koje je svojom muzičkom pratnjom na klavijaturama upotpunio Adnan Lapo, te mladi Konjičani Ahmed Memić, učenik Druge osnovne škole i Osnovne muzičke škole Rezonanca, Odsjek gitara, koji je nagrađivan za svoje uspješno muziciranje i Edis Pripo, jedan od najboljih učenika Škole harmonike koju vodi Adnan Lapo.

Zahvaljujući se organizatorima Ustanovi Narodni univerzitet, Ustanovi Sportska dvorana i Vijeću mladih Grada Konjica, i pokroviteljima Gradu Konjicu i Ministarstvu trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK, izvođači su izrazili zadovoljstvo posjetom i reakcijama publike, naglašavajući da im je veliko zadovoljstvo bilo pjevati i svirati u rodnom gradu, koji je posljednjih dana obilovao brojnim koncertima i zabavnim sadržajima.

- Meni je stvarno lijepo, popratio sam sve dosadašnja dešavanja i sadržaje manifestacije “Zimski grad”. Pogotovo je sve nekako došlo do izražaja, jer je i grad okićen malo bogatije i ljepše ove zime. Vidi se da je sve brižno pripremano, sve pohvale, svaka čast - kazao je  Konjičanin Samir Merdžo, koji je sa suprugom uživao u koncertu i ostalim sadržajima.

Gastro delicije i tople napitke tokom večeri pripremale su vrijedne članice Udruženja žena "Nera".

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi