Programom “Sevdah i tamburaši”u izvođenju Tamburaškog sastava “Narona” obogaćena ovogodišnja manifestacija “Zimski grad”

Programom “Sevdah i tamburaši”u izvođenju Tamburaškog sastava “Narona” obogaćena ovogodišnja manifestacija “Zimski grad”

Manifestacija “Zimski grad” koja je od 23.decembra do 15.januara održava u Konjicu u organizaciji Ustanove Narodni univerzitet, Ustanove Sportska dvorana i Vijeća mladih Grada Konjica, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica i Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK, u četvrtak uvečer posjetiocima je ponudila koncert Tamburaškog sastava “Narona”, čiji su se članovi potrudili na naprave dobru zabavu i ugođaj za sve.

- Nama je bilo lijepo, nadamo se i posjetiocima koji su došli u velikom broju da prate naš nastup, čiji je koncept bio izvesti spoj narodnih hitova, tamburaških pjesama i sevdalinki. Manifestacija iz godine u godinu je sve bolja i bolja i drago nam je što učestvujemo u ovakvim aktivnostima. Hvala organizatorima, hvala Gradu Konjicu na ovakvim sadržajima za naše sugrađane i goste Konjica u vrijeme praznika -  kazao je Zoran Andrić, koji je u ime članova Tamburaškog sastava “Narona” poželio svima sretnu i uspješno 2024.godinu.

Penzionerka Šefika, koja je s prijateljicama uživala u koncertu tamburaša, kako je kazala, manifestaciju je posjetila prvi put i ovaj vid druženja sa sugrađanima joj se jako dopao, te će nastojati pratiti i druge sadržaje.

Među Konjičanima koji su prisistvovali koncertu pod nazovom “Sevdah i tamburaši”, bilo je i Sarajlija, koji su upravo zbog tamburaša stigli u Konjic. - Atmosfera je odlična, prvi put da smo ovdje i mislim da ovakvu manifestaciju treba da ima svaki grad - kazao je Rizah Bećirbegović, koji je sa suprugom uživao u ugođaju, koji su priredili tamburaši.

Naredni sadržaj manifestacije koji će biće održan 05.01. u 18 i 30 na malom trgu pored zgrade Gradske uprave je program pod nazivom “Snjegoviću” koji priređuju mališani iz Vrtića Happy kids.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi