Program ”Snjegoviću” Dječijeg vrtića “Happy kids” u sklopu manifestacije “Zimski grad Konjic” obradovao mališane i odrasle

Program ”Snjegoviću” Dječijeg vrtića “Happy kids” u sklopu manifestacije “Zimski grad Konjic” obradovao mališane i odrasle

Dječaci i djevojčice koji pohađaju Dječiji vrtić “Happy kids” u petak uvečer su u sklopu manifestacije “Zimski grad” u Konjicu izveli program pod nazivom “ Snjegoviću” kojim su kroz pjesmu, ples i igrokaze pokazali šta su to naučili o zimi, čijim se čarima raduju, priželjkujući snijeg i zimske radosti.

Dženana Mustafić, direktorica Dječijeg vrtića “Happy kids”, poželjevši svima sretnu i uspješnu 2024.godinu, naglasila je da su nedavno sa djecom i roditeljima velikom priredbom proslavili 9 godina postojanja, na što su posebno ponosni.

- Učestvovali smo i prošle godine na manifestaciji “Zimski grad” i drago nam je da učestvujemo u svim manifestacijama koje se organizuju u gradu, te na taj način damo svoj doprinos kompletnoj atmosferi koja vlada u tim danima. Mi smo večeras uživali, a sigurna sam da su i roditelji i posjetioci podjednako uživali u programu. I privatno sam sa svojim mališanima pratila sve sadržaje koji su priređeni, jer mi kao roditelji trebamo djeci pružiti ono što ih usrećuje, a ova manifestacija im je zaista pružila mnogo zabave i razloga za radost - kazala je direktorica Mustafić, koja se ovom prilikom zahvalila organizatorima i pokroviteljima.

 - Lijepo je bilo, kao i svih prethodnih večeri, zadovoljni smo, kćerka također - kazala je Konjičanka Jasmina koja je pratila sadržaje manifestacije “Zimski grad”, koju suk, ako je naglasila, najmlađi učesnici programa posebno obradovali svojim nastupima, vedrinom i porukama ljubavi i prijateljstva.

Manifestacija “Zimski grad” Konjic koju organizuju Ustanova Narodni univerzitet, Ustanova Sportska dvorana i Vijeće mladih Grada Konjica, uz pokroviteljstvo Grada Konjica i Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK posjetiocima  06.januara u 18 i 30 nudi uživanje uz predstavu Dječije scene Amaterskog pozorišta  Neretva Konjic pod nazivom “ Zimska bajka”.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi