Mladi glumci Amaterskog pozorišta Neretva Konjic na manifestaciji “Zimski grad” u okviru programa nazvanog “Zimska bajka” izveli četiri igrokaza

Mladi glumci Amaterskog pozorišta Neretva Konjic na manifestaciji “Zimski grad” u okviru programa nazvanog “Zimska bajka” izveli četiri igrokaza

“Zimska bajka” naziv je programa kojim su se mladi članovi Dječije scene Amaterskog pozorišta Neretva Konjic u subotu uvečer predstavili publici, koja je mogla na ovaj način uživati i u teatarskim sadržajima manifestacije “Zimski grad“.

- Naši članovi, kojih na svu sreću ove godine imamo zaista mnogo, vrijedno su vježbali igrokaze “Bambi i svizac”, “Peća i vuk”, “Pepeljuga i Pinokio” i “Ogledalce”, koje su večeras izveli pred publikom. Mnogima je ovo prvi nastup, tako da smo zadovoljni i mi i djeca , ali i publika - kazala je Ena Osmanović, predsjednica AP Neretva.

- Kroz program “Zimska bajka” na ovogodišnoj manifestaciji “ Zimski grad” naših 60 članova i svi mi koji smo bili uključeni u pripremu ovih aktivnosti željeli smo se zahvaliti njenim organizatorima i pokroviteljima, ustanovama i institucijama, koje pomažu naš rad i podržavaju nas tokom godine. Sretni smo što možemo biti dio ove manifestacije, koja pruža zanimljive sadržaje - kazala je predsjednica Osmanović.

- Volimo pozorište, vrijedno vježbamo i zajedno glumimo. Večeras smo pokazali koliko smo u tome uspješni i koliko se zabavljamo dok izvodimo igrokaze - kazali su maskirani članovi Dječije scene Ema Džumhur, Džana Ćorić i Danis Nikšić nakon izvedenog programa.

Naredne aktivnosti  manifestacije “Zimski grad” koju organizuju Ustanova Narodni univerzitet, Ustanova Sportska dvorana i Vijeće mladih Grada Konjica, pod pokroviteljstvom Grada Konjica i Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK,  biće organizovani  izleti na planinu, te skijanje i plivanje kao edukativno - rekreativne aktivnosti, u kojima će tokom raspusta moći uživati najmlađi Konjičani.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi