Podrška trudu, radu i zalaganju mladih - Grad Konjic stipendira 150 studenata i srednjoškolaca u akademskoj/školskoj 2023/2024.godini

Podrška trudu, radu i zalaganju mladih - Grad Konjic stipendira 150 studenata i srednjoškolaca u akademskoj/školskoj 2023/2024.godini

Danas su korisnici stipendija Grada Konjica njih 150, među kojima je 91 srednjoškolac i 59 studenata potpisali ugovore o stipendiranju za akademsku/školsku 2023/2024. godinu.

- Želja i energija koju mladi ulažu u svoje obrazovanje zavrijeđuje pažnju i Gradska uprava Konjic nastoji biti podrška mladima u njihovim zalaganju da budu aktivni građani opredjeljeni da ostanu živjeti u svom gradu i svojoj domovini. U skladu sa mogućnostima nastojimo da im olakšamo dio životnog puta kroz obrazovanje, jasno im stavljajući do znanja da cijenimo njihovo znanje - kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, čestitajući učenicima i studentima na njihovim uspjesima. - Radujemo se njihovom svakom koraku naprijed i ponosni smo što imamo studente i srednjoškolce iz Konjica, koji su po svom znanju i trudu u obrazovnom procesu prepoznati na Univerzitetu u Sarajevu i Univerzitetu Mostar, kao i u srednjim školama - naglasio je gradonačelnik Ćatić.

- Ovo je samo jedna od aktivnosti koju Grad Konjic provodi u zadnje vrijeme, koje unaprijeđuju život, kako mladih tako i svih građana. Čast mi je i zadovoljstvo što sam dio jedne ovakve aktivnosti - kazale je Emina Džajić, učenica četvrtog razreda  Informatičko-matematičke gimnazije u Konjicu, koja se zahvalila Gradskoj upravi na podršci trudu, radu i zalaganju mladih.

 - Obrazujemo se za deficitarna zanimanja, što Gradska uprava nastoji podržati i na ovaj način. Nama i našim roditeljima to u vrijeme našeg školovanja mnogo znači i zahvalan sam što sam stipendista od prvog razreda srednje škole - naglasio je Nelis Zečić, učenik trećeg razreda Mašinske stručne škole, koji se obrazuje za CNC operatera.

Namik Lojić, student pete godine Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, koji je četiri godine korisnik stipendije Grada Konjica, svjestan značaja stipendiranja studenata i srednjoškolaca, izrazio je nadu da će ovakve aktivnosti biti nastavljene i u budućnosti, kada se budu obrazovale nove generacije Konjičana. Iste nade izrazila je i Nudžejma Boloban, studentica Filozofskog fakulteta Odsjeka za pedagogiju, koja smatra da je ovo značajan doprinos obrazovanju mladih.

Konjičanka Kanita Kozić, učenica trećeg razreda Medicinske škole, članica bh. košarkaške reprezentacije U 18, zahvaljujući se Gradskoj upravi u ime svih stipendista, istaknula je kako joj je drago da u ovakvim aktivnostima ima mjesta i za podršku sportistima, koji na takmičenjima predstavljaju ne samo Grad Konjic, već i državu Bosnu i Hercegovinu.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi