Učenice Osnovne muzičke škole “Rezonanca” u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dana oslobođenja Konjica od fašizma izvele koncert klasične muzike pod nazivom “ Domovini s ljubavlju”

Učenice Osnovne muzičke škole “Rezonanca” u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dana oslobođenja Konjica od fašizma izvele koncert klasične muzike pod nazivom “ Domovini s ljubavlju”

Koncertom klasične muzike upriličenom u povodu 1. marta Dana nezavisnosti i 3.marta  Dana oslobođenja Konjica od fašizma, koji je pod  nazivom“ Domovini s ljubavlju” održan u utorak uvečer u Konjicu, učenice Osnovne muzičke škole “Rezonanca” obilježile su značajne datume iz historije naše domovine i Konjica.

Koncert je obilovao izvedbama trideset učenica, koje su na svoj način svirajući gitaru, klavir i violinu pokazale svoju ljubav prema domovini i gradu u kojima žive, odrastaju i obrazuju se. Osim učenica u zabavnom dijelu programa nastupili su i članovi pop-rok sekcije sa prigodnim numerama.

 - Ovo je jedan od niza sadržaja kojima Grad Konjic ove godine obilježava Dan nezavisnosti i Dan oslobođenja Konjica od fašizma. S obzirom da je fokus na mladim ljudima i njihovom obrazovanju, Osnovna muzička škola Rezonanca na ovaj je način dala svoj doprinos. Bosanska soba Narodnog univerziteta Konjic, u kojoj je održan koncert, bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, što našim vrijednim učenicima i njihovim profesorima mnogo znači. Ponosni smo na činjenicu da obrazujemo mlade ljude koji mogu iznijeti jedan ovakav program. Osmijesi na licima kako učenika, tako i roditelja i sugrađana, koji su nas počastili svojim prisustvom, dovoljno govore. Nastavljamo sa našim nastupima i u narednim danima, kada će dječiji hor, Ženski vokalni ansambl Rezonanca i naši vrijedni učenici uljepšati druge kulturne i zabavne sadržaje u našem gradu - kazala je Biljana Handžo, direktorica Osnovne muzičke škole Rezonanca.

OMŠ “Rezonanca” Konjic, koja mladim Konjičanima kroz redovni nastavni proces pruža muzičko obrazovanje na odsjecima klavira, gitare i violine pohađaju 54 učenika, a pop - rok sekciju pohađa 7 učenika. U okviru škole djeluje i Muzički centar sa malim i velikim horom, koji su dio gotovo svih značajnih manifestacija i događaja u Konjicu.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi