Danas je u Konjicu u povodu Dana grada Konjic upriličena velika sportska zabava za konjičke mališane pod nazivom “ Dan sporta”

Danas je u Konjicu u povodu Dana grada Konjic upriličena velika sportska zabava za konjičke mališane pod nazivom “ Dan sporta”

Danas je Grad Konjic u sklopu manifestacije  “ Dani grada Konjica” bio pokrovitelj i domaćin programa“ Dan sporta” koji je na keju pored rijeke Neretve u centru grada okupio učenike osnovnih škola, koji su se takmičili u različitim sportskim disciplinama.

Najbolji učenici osnovnih škola zajedno sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem i reprezentativkom BiH u košarci, članicom Ženskog košarkaškog kluba Konjic, koji se plasirao u Premijer ligu BiH Kanitom Kozić, danas su paljenjem plamena Sportskih igara mladih, ozvaničili početak ovog događaja, koji je konjičkim mališanima priredio nezaboravnu zabavu.

“Izuzetno sam počašćena i ponosna što sam imala priliku  pozdraviti sve prisutne na ovom događaju u ime Grada Konjica i gradonačelnika Osmana Ćatića, koji svojim svakodnevnim aktivnostima pokazuje koliko se u ovom gradu poklanja pažnje sportu, sportistima i stvaranju uslova da svako dijete koje ovdje odrasta, poželi biti košarkaš, nogometaš, karatista, odbojkaš. Biti sportista ili sportistkinja u Konjicu je lijep osjećaj, a biti dio pobjedničke ekipe, koja se plasirala u najviši rang takmičenja posebno. Dan sporta je prilika da svi mi koji smo odrasli uz sportske aktivnosti u svojim klubovima, koje su nas oplemenile, obogatile i učinile snažnijim u svakom smislu, pokažemo mladim generacijama koliko je sport bitan za život svakog pojedinca” - kazala je mlada košarkašica Kanita Kozić, koja je ovom prilikom uputila čestitku u povodu Dana grada i pozvala roditelje da svoje mališane uključuju u sport i sportske aktivnosti.

- Lijepo nam je danas, zabavljamo se, takmičimo i uživamo sa učenicima iz svih škola sa područja našeg grada - kazao je Emir Korić, učenik Područne škole Podorašac, koji je sa svojim prijateljima izabrao takmičenje u atletici, kao nešto što ih je najviše privuklo.

Uz mališane, prosvjetne radnike u sadržajima Dana sporta i sportskim igrama mladih uživali su i roditelji i građani Konjica, koji su sa velikim interesovanjem pratili zabavni program i takmičenja.

 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi