Izletište Vrtaljica nakon uređene edukacijske staze i vidikovca postaje neizbježno mjesto za školu u prirodi i izlete, kako Konjičana tako i gostiju Konjica

Izletište Vrtaljica nakon uređene edukacijske staze i vidikovca postaje neizbježno mjesto za školu u prirodi i izlete, kako Konjičana tako i gostiju Konjica

Uređene staze sa edukacijskim tablama, koje posjetioce upućuju u prirodne vrijednosti lokaliteta Vrtaljica i uređenje vidikovca u Parku Vrtaljica, posljednjih dana privlači sve veći broj Konjičana svih generacija, ali i posjetilaca Konjica, koji se interesuju za ovo izletište, koje nudi nezaboravan ugođaj na samo 10 minuta hoda od centra grada Konjica.

 

Mogućnosti koje se pružaju za druženje, zabavu i igru i savladavanje novih vještina i usvajanja znanja na Vrtaljici, ovih dana iskoristili su učenici prvih razreda Druge osnovne škole Konjic, koji su uz asistenciju učiteljica Elvire Memidžan i Aide Hadžavdija i uz pomoć članova Gorske službe spašavanja Prenj Danke Dangubića i Dine Mešukića uživali u prirodi i maloj školi spašavanja.

-Ovo je bio jedan dan za pamćenje za djecu i zaista smo sretni što su naši učenici mogli na praktičan način naučiti kako se ponašati u prirodi, kao i osnove spašavanja- naglasiloa je učiteljica Memidžan, koja se zahvalila članovima Gorske službe spašavanja na provedenim aktivnostima.

- Potrudili smo se da iskoristimo energiju  koju djeca imaju i da ih usmjeravamo kroz igru prema onome što bi trebalo, bilo humano i pozitivno, a to je družiti se s prirodom i pomagati  drugom. Okupili smo pedesetak  djece prvih razreda, priredili im cjelodnevni program spašavanja i boravka u prirodi, potragu za slatkšima, zipline. Jedan zanimjiv i ispunjen dan za sve - kazao je  Konjičanin Danko Dangubić, koji se potrudio da djeca istinski uživaju u prirodi.

Mladim Konjičanima u obilasku edukacijske staze i vidikovca se pridružio i gradonačelnik Konjica Osman  Ćatić sa saradnicima.

Osim Konjičana u ljepotama ovog izletišta istovremeno su uživali i učenici osnovne škole iz Bihaća, koji u Konjicu borave na školskoj ekskurziji.

 

{galerija}2024/izletistevrtaljica{/galarija}

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi