Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sa saradnicima danas u povodu Dana grada Konjica upriličio prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sa saradnicima danas u povodu Dana grada Konjica upriličio prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola

Učenici generacije u školskoj 2023/2024.godini u osnovnim i srednjim školama i direktori obrazovnih ustanova danas su u sklopu obilježavanja 642.godišnjice od prvog pomena Konjica u pisanim dokumentima, imali priliku u zgradi Gradske uprave Konjic susresti se sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem i njegovim  saradnicima.

- Gradska uprava Konjic nastoji da u povodu značajnih datuma iz historije Konjica i naše domovine Bosne i Hercegovine ukaže čast mladim ljudima koji svojim trudom i zalaganjem ostvaruju izuzetne rezultate tokom obrazovnog procesa, da učestvuju u priređenim programima i daju svoj doprinos obilježavanju praznika. Cilj je ove mlade ljude prepozna i lokalna zajednica, naši sugrađani prije svega. Mladi Konjičani na koje smo ponosni, danas su u povodu Dana grada Konjica na izletištu Vrtaljica podigli zastavu Grada. Želeći im biti podrška u njihovim daljnjim obrazovnim i životnim  uspjesima, sve učenike generacije nagradili smo jednokratnom novčanom nagradom i stipendijom, kako bi i u budućnosti nizali uspjehe. Ovom prilikom čestitam našim vrijednim mladim sugrađanima, njihovim roditeljima, nastavnicima i profesorima - kazao je gradonačelnik Ćatić.

Emina Džajić učenica generacije Srednje škole Konjic, kojoj je pripala čast da zajedno sa ostalim učenicima generacije podigne zastavu Grada na izletištu Vrtaljica, zahvaljujući se Gradskoj upravi Konjic i gradonačelniku Ćatiću na pruženoj pažnji  i podršci, obraćajući se u ime svih je kazala:

- Čast mi je i veliko zadovoljstvo što smo se mi učenici generacije osnovnih i srednjih škola iz Konjica okupili ovdje na Vrtaljici kako bi u čast Dana grada Konjica svečano podigli zastavu Grada. U proteklim danima vidjeli smo kako su u sklopu Dana grada u fokus stavljeni mladi i djeca ovog grada. Zato hvala u ime svih što pratite naš trud i rad i uspjehe, podržavate nas i nagrađujete. Sigurna sam i obećavamo vam da ćemo se i u nastavku školovanja truditi i raditi, kako bismo u budućnosti bili što stručniji i obrazovaniji i zajedno doprinosili razvoju našeg grada i napretku života svih građana Konjica. Sretan Dan grada svim Konjičanima.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi