Uprava Malonogometnog kluba “Makljen” Prozor iskazala zahvalnost Gradu Konjicu i gradonačelniku Ćatiću za podršku organizovanju turnira u Prozoru kao povratničkoj sredini

Uprava Malonogometnog kluba “Makljen” Prozor iskazala zahvalnost Gradu Konjicu i gradonačelniku Ćatiću za podršku organizovanju turnira u Prozoru kao povratničkoj sredini

Uprava Malonogometnog kluba “Makljen” Prozor u sastavu Amir Bobar, predsjednik Kluba, Meho Hrinić, potpredsjednik i Ibro Plecić, sekretar posjetili su Grad Konjic i gradonačelnika Osmana Ćatića kako bi uručenjem zahvalnice i dresa Kluba iskazali zahvalnost za podršku koju Grad Konjic pruža MNK “Makljen” prilikom organizovanja malonogometnog turnira.

- Mi već 4.godinu zaredom u Prozoru organizujemo malonogometni turnir za seniore, koji je ove godine odigran pod nazivom “ Prozor 2024” koji je okupio veliki broj ekipa i za koji je vladao veliki interes stanovnika Prozora. Zahvalni smo na podršci koju nam pruža Grad Konjic na čelu sa gradonačelnikom Ćatićem, koji uvažavaju i vide ono što naš Klub radi kako bi mladima iz povratničkih naselja omogućili kvalitetno provođenje slobodnog vremena uz sportske aktivnosti i sadržaje. Naš cilj je afirmacija sporta i stvaranje uslova za zdravo odrastanje generacija koje dolaze. Iz tog razloga svaka pomoć koju dobijemo od velikog je značaja za sve nas koji živimo u Prozoru - kazao je sekretar Kluba Ibro Plecić.

-Trudimo se biti podrška povratnicima i povratničkim sredinama kako bi se i u tim mjestima, između ostalih potreba, organizovale kvalitetne kulturne i sportske aktivnosti, koje će okupiti ljude svih generacija, kako bi se takmičili, družili i ugodno proveli vrijeme. MNK”Maljen” iz Prozora je primjer drugim klubovima kako se i na koji način mogu organizovati i provesti aktivnosti koje su interesantne svima. Molonogometni turnir za djecu, koji Klub organizuje u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine već 11 godina, pravi je pokazatelj njihove volje i angažmana.Trudit ćemo se i dalje pomagati ovakve dobre priče koje osnažuju povratnike i čine život ugodnijim u njihovim sredinama - kazao je gradonačelnik Ćatić nakon preuzimanja zahvalnice.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi