Konjičani i gosti Konjica proveli nezaboravnu večer uz Željka Samardžića i lokalne izvođače koji su nastupili na manifestaciji Konjičko ljeto

Konjičani i gosti Konjica proveli nezaboravnu večer uz Željka Samardžića i lokalne izvođače koji su nastupili na manifestaciji Konjičko ljeto

U organizaciji ustanove Narodni univerzitet, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica u četvrtak uvečer je u centru Konjica, na platou ispred Srednje škole Konjic održan koncert Željka Samardžića .

U koncertu, koji je dio Konjičkog ljeta i Dana dijaspore “Konjic u srcu BiH” uživali su Konjičani, ali i brojni gosti iz drugih gradova i zemalja, koji ovih dana u velikom broju borave u ovom gradu, koji nudi bogat i sadržajan program za sve generacije.

- Savršena je publika bila, dosta mladog svijeta svih generacija, prepuno, i zaista je bilo ljepota njih slušati, tako da su mi prilično pomogli. Meni je bilo divno i siguran sam u to da ću ovaj koncert u Konjicu pamtiti dugo, dugo - kazao je Željko Samardžić zahvaljujući se Gradu Konjicu i gradonačelniku Osmanu Ćatiću na pozivu za učešće u Konjičkom ljetu i Danima dijaspore.

- Ove staze me sjećaju na mladost, gdje sam dosta maturskih večeri pjevao, isto tako sam sa porodicom iz Mostara često dolazio na Boračko jezero. U ovom gradu imam mnogo prijatelja, ima dosta te divne raje koju volim sresti iz Konjica i mogu reći kada god dođem u samu Hercegovinu srce mi zaigra - naglasio je Samardžić.

Azra Selimović, koja je u Konjicu u prethodnim danima sa prijateljima uživala u ljepotama Prenja i čarima rijeke Neretve i raftingu, oduševljena atmosferom koja je vladala na koncertu je kazala “Odavno nisam osjetila ovako dobru energiju, družila se i mogu reći da se napunjenih baterija vraćam u svoju Tuzlu. Planiram ponovo doći u ovaj prelijepi grad, koji me očarao sadržajima, ali i gostoljubivošću. Ovdje se zaista osjećam lijepo.”

Almir, Sanja, Dino, Azur i Majda mladi su Konjičani, koji su cio koncert bili u prvom redu do pozornice pjevajući sa Samardžićem od prve do posljednje pjesme, poručili su kako je ovo jedna od ljepših noći koju su proveli skupa ovog ljeta, te da je izbor izvođača pun pogodak, jer ga vole sve generacije. Naglasili su kako se raduju sportskim, kulturnim i drugim sadržajima koji će obilježiti ljeto u Konjicu.

Koncertu Željka Samardžića prethodio je nastup lokalnih izvođača Hamze Sokolovića, i Samira Alebića uz predstavljanje jedne od dvije odabrane pjesme na konkursu Grada Konjica za najbolju pjesmu “Pjesmom te čuvam “, pod nazivom “Konjicu grade moj”, koju je izveo mladi Konjičanin Erol Begić. Autori pjesme su Erol Begić, Senahid Begić i Zehra Halilović Begić.

Konjičani i gosti Konjica tokom Konjičkog ljeta i Dana dijaspore moći će uživati u još jednom velikom koncertu. Dženan Lončarević će na istom  mjestu 22.avgusta održati koncert, tokom kojeg će se također predstaviti i konjički muzičari, te druga  odabrana pjesma o Konjicu u izvođenju mladog Konjičanina Ajdina Sultića. Autor pjesme je Emir Tucaković. Aranžman za obje odabrane pjesme potpisuju Vanja Alikadić i Sayid Rezić.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi