Načelnik Općine Konjic sastao se sa učesnicima akcije pomoći za porodicu Puco

Načelnik Općine Konjic sastao se sa učesnicima akcije pomoći za porodicu Puco

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić sastao se sa predstavnicima ustanova, organizacija i udruženja, koji su u proteklih šest mjeseci vodili zajedničku akciju pomoći za obezbjeđenje doma za desetočlanu porodicu Puco iz sela Obri.

Bila je ovo prilika da se načelnik Ćatić zahvali predstavnicima Centra za socijalni rad Konjic, Crvenog križa, Jedinstvene lovačke organizacije, Odreda izviđača “ Neretva”, Atletskog kluba “ Pace”, Općinske organizacije “Žene SDA”Konjic, Udruženja žena “Nera , Udruženja”Hasib Mustafić”, Udruženja građana “Zajedno za naš grad” Mostar i svim građanima koji su dali svoj doprinos u realizaciji akcije, te da zaželi porodici Mirsada Puce mnogo sreće u novom domu. - Drago mi je da se uz Centar za socijalni rad uključio i dio nevladinih organizacija i da se upješno okončala ova aktivnost - kazao je načelnik Ćatić, naglašavajući kako će Općina Konjic uvijek biti uz ljude, koji svoje slobodno vrijeme koriste da pomognu drugima.
“Vaše je samo ono što dajete”- deviza je kojom se svi trebamo voditi - poručio je Ćatić obraćajući se prisutnima.
Mirsad Puco se zahvalio Općini Konjic, općinskom načelniku i svima koji su na bilo koji način pomogli da njegova desetočlana porodica, koju čine supruga i četvoro djece, majka, dvije sestre i brat uskoro useli u novi dom u Seonici. - Mojoj sreći nema kraja, sada će sve biti drugačije - kazao je Mirsad, koji porodicu prehranjuje baveći se uzgojem stoke i prikupljanjem bilja i šumskih plodova. Posebno sam sretan zbog činjenica da je djeci, uz znatno bolje uslove za život, sada i škola u blizini-kazao je. Predstavnici svih organizacija , udruženja i institucija izrazili su zadovoljstvo zbog uspješno provedenih aktivnosti, kojima su omogućili da jedna od porodica, koja je bila u potrebi riješi svoje stambeno pitanje, stavljajući se pri tom na raspolaganje i za nove aktivnosti pomoći Konjičanima u potrebi, kojima će, kako je zaključeno, institucionalno koordinirati Centar za socijalni rad Konjic sa nevladinim organizacijama kao partnerima.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi