Održana sjednica Općinskog vijeća Konjic i usvojen Nacrt Budžeta za 2021.g.

Održana sjednica Općinskog vijeća Konjic i usvojen Nacrt Budžeta za 2021.g.

Danas je održana druga redovna sjednica Općinskog vijeća Konjic na kojoj su vijećnici razmatrali  10 tačaka dnevnog reda  među kojima je najznačajnija  Nacrt Budžeta Općine Konjic za 2021.g.

Vijećnici su ovom prilikom nakon konstruktivnih rasprava i prijedloga usvojili  Nacrt Budžeta Općine Konjic za 2021.g. u iznosu od 17.746.467 KM, koji će u narednim danima biti upućen u javnu raspravu.

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić  obrazlažući Nacrt Budžeta za 2021.g. naglasio je kako  će biti usmjeren  na zaštitu zdravlja građana, te zaštitu i očuvanje  radnih mjesta, proširenje postojećih kapaciteta,  s namjerom  zadržavanja mladih ljudi u Konjicu.

- Po prvi put u Budžet će biti uvrštena stavka Aktivna politika zapošljavanja u iznosu od 500.000 KM, za infrastrukturne projekte po mjesnim zajednicama planiran je iznos od 1 milion KM, značajna sredstva biće izdvojena za stipendije, biomedicinski potpomognutu oplodnju, pomoć u vidu jednog obroka za djecu u osnovnim školama čiji roditelji nisu zaposleni, rekonstrukciju  pojedinih objekata javnih  ustanova, izgradnju biciklističke staze  - naveo  je načelnik Ćatić  pozivajući sve građane općine Konjic  da se u narednim danima aktivno uključe  u kreiranje Budžeta , kroz  javne rasprave koje će biti organizovane .

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi