Ambasadorica Republike Francuske Christine Toudic posjetila Konjic

Ambasadorica Republike Francuske Christine Toudic posjetila Konjic

Danas je ambasadorica Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic, posjetila Općinu Konjic gdje se sastala sa načelnikom Osmanom Ćatićem i direktorom Privrednog društva  Igman Konjic Džahidom Muratbegovićem. Povodom za posjetu je razvijanje poslovne saradnje sa privrednim preduzećima u Konjicu , te inicijativa da se francuski jezik ponovo  uči u školama.

-Prvi put sam u Konjicu i želim da se saradnja koju Privredno društvo Igman Konjic ima sa Republikom Francuskom, koja je na neki način pomogla i otvaranje novih radnih mjesta, još više ojača - kazala je ambasadorica Christine Toudic, posebno navodeći kako joj je želja da se učenje francuskog  jezika  vrati u ovdašnje škole, jer smatra da to može privući francuske firme da dođu u Konjic, što bi ujedno moglo biti i  šansa za mlade ljude, odnosno osigurati im radna mjesta.

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić zahvalio se ambasadorici Christine Toudic na posjeti i ovom prilikom kazao kako će  Općina Konjic  učiniti sve  kako  bi  na osnovu interesa roditelja u nastavnom procesu imali zastupljen i ovaj jezik.

-Drago mi je da se pored obrazovanja ambasadorica Toudic interesovala i za privredu i sastala se sa predstavnicima privrednih kolektiva, kazao je načelnik Ćatić, izražavajući nadu da će  te aktivnosti pospješiti saradnju na privrednom planu.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi