Vijeće mladih Općine Konjic danas se sastalo sa načelnikom Općine Konjic

Vijeće mladih Općine Konjic danas se sastalo sa načelnikom Općine Konjic

Danas je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić u svom kabinetu primio predstavnike Vijeća mladih Općine Konjic predsjednicu Adisu Salčin  i članove Ilhanu Špago i Dženana Faladžića.

Predstavnici Vijeća mladih  čiji je rad revitaliziran krajem 2018 g. i koje slovi za jedno od  najaktivnijih  u Federaciji BiH, upoznali su načelnika Ćatića sa aktivnostima i projektima koje su proveli u proteklom periodu, te  edukacijama i planskim aktivnostima u tekućoj godini, koje se odnose na pripremu Strategije za mlade.

Načelnik Ćatić, zaželio je mladim Konjičanima koji svoje slobodno vrijeme koriste za rad za opće dobro  mladih, ali i svih građana, uspješan rad, te je naglasio kako će Općina Konjic podržati sve dobre ideje mladih, koji žele da svojim djelovanjem  unaprijede život u lokalnoj zajednici.

-Izrada Strategije za mlade  je bitna  kako bi se  definisala sva bitna pitanja i programi podrške za mlade, za  što je Općina Konjic  planirala sredstva u Budžetu  za 2021.g. – kazao je načelnik Ćatić, naglašavajući kako je riječ o aktivnostima kojima se nastoje stvoriti uslovi za što kvalitetniji život mladih ljudi u Konjicu.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi