U Konjicu održana Javna rasprava o Nacrtu strateške platforme Strategije razvoja HNK za period 2021.-2027.g.

U Konjicu održana Javna rasprava o Nacrtu strateške platforme Strategije razvoja  HNK za period  2021.-2027.g.

Danas je u Konjicu u organizaciji Odbora za razvoj Hercegovačko-neretvanskog kantona  održana Javna rasprava o Nacrtu strateške platforme Strategije razvoja  HNK za period  2021.-2027.g. za Općine Konjic, Jablanica i Prozor- Rama.

Tokom rasprave u Konjicu kojoj su prisustvovali načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, načelnik Općine Jablanica Damir  Šabanović i predstavnik Općine Prozor- Rama Adis Zečić sa saradnicima, članovi Odbora za razvoj HNK  predstavili  su strateške ciljeve i fokuse Strategije razvoja  HNK, a to su  :  digitalizacija, privredni razvoj poticanjem malih i srednjih preduzeća, izvoz, razvoj poljoprivrede i turizma, razvoj savremene, odgovorne i prosperitetne društvene zajednice, te očuvan okoliš, razvijena kružna privreda, mobilnost.

Prema riječima Damira Jerkovića, predsjednika Odbora za razvoj HNK, riječ je o drugoj održanoj Javnoj raspravi o Strategiji razvoja HNK, a u narednim danima biće provedena i treća u Neumu, kako bi se zajedničkim snagama uskoro  došlo do kvalitetnog strateškog dokumenta, kojim će biti obuhvaćene sve jedinice  lokalne samouprave u HNK.   

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi