Ambasador Japana u BiH Makoto Ito danas posjetio Konjic, Domu zdravlja uručio ambulantno vozilo i sa načelnikom Ćatićem razgovarao o budućoj saradnji i zajedničkim projektima

Ambasador Japana u BiH Makoto Ito danas posjetio Konjic, Domu zdravlja uručio ambulantno vozilo i sa načelnikom Ćatićem razgovarao o budućoj saradnji i zajedničkim projektima

Danas je Općinu Konjic posjetio ambasador Japana u BiH Makoto Ito koji je ovom prilikom uručio donaciju u vidu ambulantnog vozila Domu zdravlja Konjic. 

- Nadam se da će ova donacija pomoći Domu zdravlja u unaprijeđenju liječenja stanovnika općine Konjic uopće, a naročito sada u vrijeme prisustva korona virusa - kazao je ambasador Makoto Ito prilikom uručenja donacije, naglašavajući kako ovo nije prva donacija Konjicu.

U ime Doma zdravlja Konjic ambasadi Japana u BiH i narodu Japana zahvalila se direktorica Jasminka Brkan – Hrvačić, koja je kazala kako će ova donacija pomoći u lakšem i bržem pristupu pacijentima i pružanju zdravstvene zaštite, jer su raspoloživa vozila dotrajala, te je podsjetila na dosadašnju podršku ovoj zdravstvenoj ustanovi.  

Nakon uručenja donacije ambasadora je primio načelnik Općine Konjic Osman Ćatić.

- Prvi put sam u Konjicu, vodili smo uspješan razgovor i razmijenili viđenja o ekonomiji i privredi u ovom gradu. S obzirom da sam ovom prilikom posjetio i tvornicu Tsubaki-Nakashima koja djeluje u Konjicu, nadam se da će u budućnosti Konjic postati centar u koji će se skoncentrisati i druge uspješne japanske firme i dolaziti ovdje zbog daljih ulaganja – kazao je nakon sastanka sa načelnikom Ćatićem  ambasador Makoto Ito.

- S obzirom da se ovo bila prilika i za upoznavanje sa potencijalnima općine Konjic, drago mi je da smo razmijenili ideje i inicijative, koje Općina Konjic može realizovati kroz različite projekte uz pomoć Ambasade Japana u BiH – izjavio je načelnik Osman Ćatić. 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi