U povodu Dana Općine Konjic ozvaničen početak uređenja igrališta u Konjicu

U povodu Dana Općine Konjic ozvaničen početak uređenja igrališta u Konjicu

Svečanim činom  otkrivanja ploče sa idejnim rješenjem dječijeg igrališta u  naselju Luka, koji su obavili načelnik Osman Ćatić i konjički mališani, i prigodnim programom u izvođenju najmlađih Konjičana koji pohađaju Dječije obdanište “Zulejha Begeta” Konjic i Vrtića “Happy kids”, danas je ozvaničen početak radova na uređenju dječijih igrališta u Konjicu.

- Dane Općine Konjic ove godine posvetili smo djeci. Želja nam je da svaki park u gradu obnovimo i sačuvamo, da ova djeca budu  ponosna na nas, da  u budućnosti žive i djeluju na ovim prostorima i ostanu u našem gradu i BiH

- kazao je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, koji je naglasio kako je u planu da se pomenutim aktivnostima obuhvate sve mjesne zajednice u gradu, ali i da se potom djeluje i šire na svim prostorima gdje ima mladih ljudi.

Direktorice konjičkih vrtića Lejla Čolaković i Dženana Mustafić izrazile su zadovoljstvo zbog pokrenutih aktivnosti na obnovi dječijih igrališta u gradu zbog svih mališana koji će u njima uživati, te su se zahvalile na prilici da djeca održe program nakon duže pauze zbog pandemije koronavirusa.

U ime roditelja i djece koji žive na području naselja Luka Općini Konjic se zahvalila  Naida Karalić, koja je odrasla u ovom naselju.

- Ovo će  puno značiti za kompletnu zajednicu, radujem se uređenom igralištu koje će, prema mapi koju sam vidjela, u potpunosti biti u funciji bezbrižne igre i sigurnosti naše djece - kazala je.

Općina Konjic projekat uređenja dječijih igrališta realizuje putem Javnog komunalnog preduzeća “Standard” koje je uključeno u sve faze projekta.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi