U Konjicu održana utrka “Konjički noćni cener “ koja je okupila veliki broj takmičara iz BiH i regije koji su iskazali želju da Konjic posjete i naredne godine

U Konjicu održana utrka  “Konjički noćni cener “ koja je okupila veliki broj takmičara iz BiH i regije koji su iskazali želju da Konjic posjete i naredne godine

U organizaciji Atletskog kluba “Pace” Konjic u subotu 03.07.2021.g. u Konjicu je održana utrka na 10 km u kojoj je učestvovalo 400 takmičara iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Austrije.

            Ovaj sportski događaj otvorio je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, koji je takmičarima i gostima poželio dobrodošlicu u Konjic. – Čestitam  organizatoru na manifestaciji koju su poklonili gradu i želim da ovakve manifestacije budu podstrek svima koji su gledali utrku, da naredne godine  učestvuju u ovom i sličnim sportskim programima - kazao je načelnik Ćatić.

- Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciji ovog događaja koji prerasta u brend koji ćemo njegovati u Konjicu i u budućnosti - kazao je ovom prilikom direktor manifestacije Mahir Mujić, koji je naglasio da su takmičari imali priliku trčati uz najljepše dijelove Konjica uz Neretvu i upoznati ovaj grad na poseban način .

            Najuspješniji na ovom takmičenju u ženskoj konkurenciji  Olivera Jevtić (Srbija), Lucija Kimani (BiH) i Adela Čomor (BiH), i u muškoj Milan Mitrović (Srbija), Mlađan Samardžić (BIH) i Emir Hastor (BiH) zadovoljni su utrkom, atmosferom i gostoprimstvom u Konjicu, te su najavili svoj dolazak na takmičenje i naredne godine.

Osim glavne utrke u okviru takmičenja “Konjički noćni cener” održana je i utrka za djecu u kojoj je učestvovalo 100 dječaka i djevojčica.

 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi