Predstavnici Agencije za unaprijeđenje stranih investicija u BiH danas posjetili Konjic

Predstavnici Agencije za unaprijeđenje stranih investicija u BiH danas posjetili Konjic

Šefica odsjeka za podršku investitorima Dika Mustafić i stručni savjetnik za projekte Agencije za unaprijeđenje stranih investicija u BiH Stipo Djak danas su posjetili Konjic. Tokom sastanka sa načelnikom Općine Konjic Osmanom Ćatićem i saradnicima razgovarano je o investicijskim potencijalima općine, investicijskim projektima, iskustvima sa postojećim stranim ulagačima, te svemu onom što bi Agencija mogla kroz svoje djelovanje da promoviše stranim investitorima.

Načelnik Ćatić predstavnike Agencije upoznao je sa aktuelnim stanjem po tom pitanju sa posebnim osvrtom na zainteresiranost postojećih stranih ulagača za investiranje u Konjic, s ciljem proširenja proizvodnih kapaciteta. Bila je ovo prilika i za razgovore o planiranim investicijskim lokacijama na području općine Konjic, koje bi se mogle putem FIPE predstaviti investitorima iz inostranstva.

Kako je naglasio stručni savjetnik za projekte Agencije za unaprijeđenje stranih investicija u BiH Stipo Djak, sastanak je bio izuzetno koristan, prikupljene su bitne informacije o projekcijama Općine Konjic, koje će se u skorije vrijeme naći  u promotivnim materijalima FIPE, s ciljem uspostavljanja saradnje jedinica lokalne samouprave sa potencijalnim investitorima.  

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi