Svi studenti koji su aplicirali i zadovoljili uslove konkursa dobili stipendije Općine Konjic

Svi studenti koji su aplicirali i zadovoljili uslove konkursa dobili stipendije Općine Konjic

Danas je svečanim potpisivanjem ugovora o stipendiranju pravo na stipendiju Općine Konjic za školsku / akademsku 2021./2022.g. ostvarilo 147 srednjoškolaca i studenata.

- Svi mladi Konjičani koji su aplicirali za stipendiju i zadovoljili uslove dobili su stipendiju. Ono što je novina ove godine je stipendiranje učenika Srednje škole Konjic, koji se obrazuju za deficitarna zanimanja vodoinstalater, CNC operater,  zavarivač, galvanizer, što je urađeno na osnovu istaživanja potreba tržišta rada i Odluke o deficitarnim zanimanjima - kazao je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, koji je ovom prilikom stipendistima zaželio uspjeh u obrazovanju, poručujući im da i dalje budu vrijedni, da cijene ono što društvo izdvaja za njih. - Mi ćemo u budućnosti nastojati u skladu sa potrebama proširiti ovaj dio, podržavajući na taj način mlade Konjičane da se obrazuju za zanimanja, koja će im omogućiti lakše zapošljavanje i konkurentnost na tržištu rada – kazao je načelnik Ćatić.

Nelis Zečić, učenik Mašinske škole koji se obrazuje za zanimanje CNC operater u ime 15 učenika Srednje škole Konjic, koji su ove godine prvi put obuhvaćeni programom stipendiranja, zahvalio se Općini Konjic na podsticaju njihovom obrazovanju, naglašavajući da svaki vid podrške mladim ljudima dobro dođe, naročito kada se radi o stipendijama. 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi