Prijem za odbornike Skupštine Opštine Konjic iz 1990.g.

Prijem za odbornike Skupštine Opštine Konjic iz 1990.g.

Danas su u povodu 1.marta Dana nezavisnosti i 3.marta Dana oslobođenja Konjica od fašizma načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i predsjednik Općinskog vijeća Konjic organizovali prijem za odbornike Skupštine Opštine Konjic iz 1990.g. Bila je ovo prilika za evociranje uspomena, podsjećanje na vrijeme kada su u Bosni i Hercegovini održani prvi demokratski izbori, a nakon toga referendum o nezavisnosti.

Predsjednici Skupštine Opštine Konjic s početka devedesetih Mustafa Alikadić i Rusmir Hadžihusejnović, podsjetili su u svom obraćanju na sve ono što je karakterisalo djelovanje lokalne zajednice, posebno izazove, koje su vrijeme i dešavanja u Bosni i Hercegovini donosili svim njenim građanima.

Alikadić i Hadžihusejnović, zahvaljujući se današnjem načelniku Općine Konjic Osmanu Ćatiću, na namjeri da ukaže čast ljudima koji su obavljali odgovorne funkcije u jednom teškom i bremenitom vremenu, prisjetili su se svih onih koji više nisu među živima iz tog saziva.

Svoje zadovoljstvo zbog mogućnosti da se susretnu, druže i razgovaraju o vremenu u kojem su donosili značajne odluke za ovaj grad i općinu, izrazili su odbornica Zlata Raić i Besim Nikšić, koji su, kako kažu, emotivno doživjeli današnji prijem, jer su osjetili da nisu zaboravljeni i da ono što su radili neko cijeni i vrednuje.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi