Čestitka u povodu 1.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 3. marta Dana oslobođenja Konjica od fašizma

Čestitka u povodu 1.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 3. marta Dana oslobođenja Konjica od fašizma

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i predsjednik Općinskog vijeća Konjic Kenan Greda u povodu 1.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 3. marta Dana oslobođenja Konjica od fašizma uputili su čestitku u kojoj se navodi:

 Poštovane Konjičanke i poštovani Konjičani,

 u povodu 01.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 03.marta Dana oslobođenja Konjica od fašizma, u ime svojih saradnika i svoje lično ime,  upućujemo vam iskrene čestitke, sa željom da zajedničkim snagama kao i do sada, budemo garant slobode i nezavisnosti naše domovine, njegujući kulturu sjećanja na sve one, koji su u tim nastojanjima kroz historiju, dali svoje živote. Značajni datumi u historiji naše domovine i naše općine, i njihovo dostojanstveno obilježavanje, naš je dug prema generacijama koje su ovaj grad, općinu i Bosnu i Hercegovinu, gradili, branili i donosili značajne odluke za njihovo očuvanje i integritet. Budimo ponosni na te dane i tekovine naše jedne i jedine domovine Bosne i Hercegovine, trasirajući na taj način put novim generacijama za život u slobodi, zasnovan na temeljima antifašističke borbe.

                  PREDSJEDNIK OV                                                                                         NAČELNIK OPĆINE

                  Kenan Greda,s.r.                                                                                             Osman Ćatić,s.r.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi