Načelnik Osman Ćatić i direktor mikrokreditne fondacije MI- BOSPO Safet Husić danas svečano otvorili ured fondacije u Konjicu

Načelnik Osman Ćatić i direktor mikrokreditne fondacije MI- BOSPO Safet Husić danas svečano otvorili ured fondacije u Konjicu

Danas je u Konjicu otvoren 39.ured mikrokreditne fondacije MI-BOSPO iz Tuzle. Svečani čin presjecanja vrpce obavili su načelnik Općine Konjic Osman Ćatić  i direktor  mikrokreditne fondacije BI- BOSPO Safet Husić.

Čestitajući otvaranje nove poslovnice načelnik Ćatić je naglasio: “Općina Konjic nastoji stvoriti što bolji poslovni ambijent za sve koji žele da djeluju na ovom području. Nadam da ćete biti kreatori nekih novih poslovnih ideja, kreditnih linija, koje će  još više osnažiti mlade da svoje ideje pretoče u biznis i stvaraju nove vrijednosti. To što ste nas prepoznali kao općinu koja ima velike potencijale za razvoj biznisa, kroz osnaživanje poduzetništva, nam imponuje i daje snagu da nastavimo sa realizacijom zacrtanih ciljeva da Općina Konjic bude primjer uspješnog planiranja i poslovanja, koji vode prosperitetu Bosne i Hercegovine u cjelini."

- Smatramo da imamo šta ponuditi poduzetnicama i poduzetnicima  na području općine Konjic, koji žele započeti i registrovati ili proširiti svoje biznise. Kroz dugogodišnje djelovanje uvidjeli smo da žene ne koriste dovoljno finansijske usluge i u cilju njihovog osnaživanja razvili smo različite programe koji im mogu pomoći. U saradnji sa EBRD-om planiramo posebne programe podrške mladima, kroz kreditiranje, ali mentorstvo u realizaciji biznis ideja, čime želimo dati doprinos aktivnostima zadržavanja mladih u BiH – kazao je direktor mikrokreditne fondacije MI- BOSPO Safet Husić, izražavajući nadu za uspješnom saradnjom sa Općinom Konjic i njenim stanovnicima u budućnosti.

Otvaranjem poslovnice u Konjicu zaposlenje je dobilo dvoje mladih Konjičana, kojima je načelnik Ćatić poželio uspješan rad.

 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi