Nastavak saradnje komunalnih preduzeća iz Norveške, Bosne i Hercegovine i Crne Gore

Nastavak saradnje komunalnih preduzeća iz Norveške, Bosne i Hercegovine i Crne Gore

Danas su predstavnici Udruženja ANIN koje okuplja komunalna preduzeća u Norveškoj posjetili Konjic, gdje su se sastali sa načelnikom Općine Konjic Osmanom Ćatićem i predstavnicima Udruženja ANIN Balkan iz Konjica i Herceg Novog.

Ivar Steinsland, predstavnik ANIN Norveške ovom prilikom izrazio je zadovoljstvo zbog uspješne saradnje sa Općinom Konjic i Javnim komunalnim preuzećem Standard, zahvaljujući načelniku Ćatiću na prijemu.

-Danas smo tu kako bismo definisali šta je ono što će biti naše zajedničke aktivnosti u naredne četiri godine kako bismo ojačali komunalnu djelatnost i unaprijedili zbrinjavanje komunalnog otpada u općinama sa kojima sarađujemo.

Direktor JKP Standard Samir Memić, lider ANIN Balkan podsjećajući da je tokom  dosadašnje saradnje JKP Standard dobilo vrijednu donaciju u vidu komunalnog vozila i komunalne opreme, ovom je prilikom najavio i mogućnost da Konjic dobije još jednu donaciju komunalnog vozila sa pratećom opremom u narednom periodu, što bi preduzeću Standard dalo nove mogućnosti za još kvalitetniji i efikasniji rad.

-Prekogranična saradnja  kroz Udruženje, polučila je značajne rezultate, jer se kroz radne  sastanke poput ovog u Konjicu  razmjene iskustva, razmotre mogućnosti za realizaciju zajedničkih projekata, koji rezultiraju podizanjem nivoa komunalnih usluga koje pružamo, a sve zahvaljujući i spremnosti prijatelja iz Norveške da nam budu podrška u tome - kazao je Milovan Benderać,direktor preduzeća “Ćistoća” iz Herceg Novog.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi