Potpisani ugovori sa pripravnicima o sufinansiranju pripravničkog staža, koji će ostvariti u Općini Konjic i javnim ustanovama

Potpisani ugovori sa pripravnicima o sufinansiranju pripravničkog staža, koji će ostvariti u Općini Konjic i javnim  ustanovama

Danas je u zgradi Općine Konjic upriličeno potpisivanje ugovora načelnika Općine Konjic Osmana Ćatića sa pripravnicima koji će svoj pripravnički staž odraditi u Općini Konjic i javnim ustanovama.

Načelnik Ćatić ovom je prilikom čestitao pripravnicima uspješno završen studij i zaželio uspješan rad.

- Općina Konjic se trudi iz godine u godinu da pomogne mladim ljudima da savladaju prvu prepreku, a to je pripravnički staž kako bi bili konkurentni na tržištu rada. Nadamo se da će u Općini Konjic kao i u našim ustanovama gdje budu raspoređeni steći zavidno znanje i nakon toga biti što uspješniji prilikom traženja zaposlenja - kazao je načelnik Ćatić, naglašavajući kako je kroz javni poziv Federalnog zavoda za zapošljavanje na koji je aplicirala Općina Konjic za sufinansiranje pripravničkog staža ove godine obuhvaćeno 20 mladih Konjičana različitih zvanja. Ponosan sam na činjenicu da se među ovim mladim ljudima značajan broj njih ističe svojim dosadašnjim uspjesima tokom školovanja, a neki su i dobitnici Rektorove i Dekanove nagrade za rezultate ostvarene tokom studiranja - kazao je Ćatić.

- Ovo je velika i značajna stvar za mene i za sve moje kolege i odlična prilika da steknemo praksu, iskustvo, ali i nova poznanstva u narednih godinu dana - kazao je Almir Prohić, doktor dentalne medicine, koji je danas potpisao ugovor o pripravničkom stažu.

Evela Hakalović, koja je završila studij Agronomije i dobitnica je Dekanove nagrade, zahvalila se Općini Konjic na ponuđenoj prilici za stažiranje. – Nisam dugo čekala nakon što sam diplomirala, mislim da će to biti jedno lijepo i korisno iskustvo. Sretna sam što ću, nadam se steći potrebnu praksu, jer je danas veoma teško doći do toga. 

-Pripravnički staž za sve nas je polazna tačka za dalje, kako bismo se izborili za sebe na tržištu rada, koje je jako zahtjevno, zato cijenim opredjeljenje Općine Konjic da omogući mladim ljudima da steknu vještine kroz praktičan rad, nakon što su završili željeni studij - kazao je Alija Džajić, diplomirani komunikolog, koji je dobitnik Rektorove nagrade.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi