Općina Konjic i Investicijska fondacija Impakt i u tekućoj će godini biti podrška mladim Konjičanima u realizaciji poslovnih ideja - planirana podrška za 12 korisnika

Općina Konjic i Investicijska fondacija Impakt i u tekućoj će godini biti podrška mladim Konjičanima u realizaciji poslovnih ideja - planirana podrška za 12 korisnika

Nakon što je Općina Konjic u februaru 2021.g sa Investicijskom fondacijom Impakt krenula u realizaciju programa, koji podrazumijeva tehničku i finansijsku podršku mladim Konjičanima u osnivanju i radu novih poslovnih subjekata s ciljem stvaranja uslova za održiv razvoj preduzetništva na području konjičke općine, u Konjicu je u 2021.g. pokrenuto 5 malih biznisa uz finansijsku i jednogodišnju mentorsku podršku.

I u 2022.g. Općina Konjic i Investicijska fondacija Impakt provode pomenuti program podrške kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja, koji je podržala Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

- Svjesni značaja zapošljavanja mladih i održivog razvoja preduzetništva na području općine Konjic budžetom smo za aktivnu politiku zapošljavanja predvidjeli značajana sredstva i u ovoj godini. Nastavljajući dobre prakse i projekte iz prošle godine, koji su pokazali da postoji interes među mladim ljudima da krenu u poslovni svijet sa vlastitim biznis idejama, u tekućoj godini u okviru programa zapošljavanja mladih u saradnji sa Investicijskom fondacijom Impakt proširit ćemo obim podrške i umjesto dosadašnjih 5 biznis ideja podržat ćemo njih 12. Pozivam mlade ljude da prate programe i javne pozive u čijem su fokusu mladi, da iskoriste pogodnosti koje im se nude kako bi ostvarili svoje poslovne planove i ideje – kazao je načelnik Osman Ćatić, govoreći o programima zapošljavanja koje Općina Konjic realizuje putem Agencije za ekonomski razvoj Prvi korak .

U cilju priprema za realizaciju Javnog poziva za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja za 2022.g. u utorak 19.04.2022.g. u sali Općinskog vijeća Konjic održana je prezentacija IMPAKT inkubatora poslovnih ideja, kojoj su prisustvovali zainteresirani mladi Konjičani za ove aktivnosti, koje im omogućavaju da dobiju sve potrebne informacije o pokretanju malih biznisa, educiraju se i steknu vještine potrebne za preduzetništvo.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi